De mogelijke besparingen in m3 aardgas per jaar voor een bepaald type woning en bouwjaar (voorbeeld) Grijs. “Nu”: de huidige situatie op basis van de bouwnormen en de opgave van de bewoner welke maatregelen al genomen zijn en het huidige jaarlijkse gasverbruik. Groen, “Nieuw”: de situatie na het nemen van extra maatregelen. Verschil tussen “Nu” en “Nieuw”: potentiële besparing in gasverbruik na het nemen van extra maatregelen.
De mogelijke besparingen in m3 aardgas per jaar voor een bepaald type woning en bouwjaar (voorbeeld) Grijs. “Nu”: de huidige situatie op basis van de bouwnormen en de opgave van de bewoner welke maatregelen al genomen zijn en het huidige jaarlijkse gasverbruik. Groen, “Nieuw”: de situatie na het nemen van extra maatregelen. Verschil tussen “Nu” en “Nieuw”: potentiële besparing in gasverbruik na het nemen van extra maatregelen. Foto: Stef Mientki/Energiecafe

Energiecafé: ‘Leer eerst je eigen woning kennen’

Algemeen

MOLENHOEK - Op de thema-avond geeft het Energiecafé de woningeigenaar uit Mook en Middelaar een inschatting van de top 3 besparingen op m3 aardgas.

De volgende winter lijkt ver weg, maar sommige besparingsmaatregelen behoeven een goede planning. Daarom deze thema-avond op 11 mei ‘Leer eerst je eigen woning kennen’ is het motto. Aan het einde van de avond weet u als deelnemer wat voor uw woning de top-3 isolatiemaatregelen zijn, wat de warmtebehoefte is en hoeveel gas u kunt besparen.

Het enige wat u mee hoeft te nemen zijn het bouwjaar en het gasverbruik van de woning over een periode van 12 maanden. De woningen worden doorgerekend en u kunt letterlijk zien wat het nemen van één of meer maatregelen op gaat leveren. Tegelijkertijd kunt u ervaringen uitwisselen met bewoners van een vergelijkbare woning. Zo wordt inzicht gecreëerd in wat de grootste bespaarkansen zijn.

Deelname is gratis. Deze thema-avond is voor bewoners van Mook en Middelaar op 11 mei in zaal De Wieken te Molenhoek. Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur, wees op tijd om uw berekening te reserveren. Meer informatie is te vinden op de agenda van: www.energiecafemookenmiddelaar.nl.

Energiecafé Mook en Middelaar

Het Energiecafé helpt bewoners hun woning energiezuiniger te maken, met voorlichting en advies op maat, bijvoorbeeld door de inzet van energiecoaches, inloopspreekuren, bijeenkomsten, buur-helpt-buur en leveranciersacties.