Investeren in een zonnepark?

Algemeen

BERG EN DAL - Energierijck coöperatie u.a. presenteert woensdag 17 mei in dorpshuis Kerstendal (Kerstendalseweg 17 in Berg en Dal), aansluitend aan hun Algemene Ledenvergadering, een informatiebijeenkomst voor leden én andere geïnteresseerden over participatie en/ of investering in twee voorgenomen zonneparken in de gemeente Berg en Dal. Niet alleen Energierijck als coöperatie kan hierin deelnemen of investeren, maar ook particulieren binnen en buiten de coöperatie. 

Inloop voor dit deel is vanaf 20.30 uur, de start zal zijn om 20.45 en duurt tot 21.30 uur. Het zal gaan om Zonnepark Berg en Dal (zonneparkbergendal.nl) dat door Zebra wordt ontwikkeld tussen Leuth, Kekerdom en Millingen aan de Rijn. En Zonnepark Lage Wald (tpsolar.nl/lagewald) dat TPSolar ontwikkelt tussen Groesbeek en Kranenburg. 

Energierijck coöperatie zet zich in voor het bevorderen van de energietransitie in gemeente Berg en Dal. In 2019 is ze gestart met de aanleg van vier zonnepaneleninstallaties op verschillende grote daken. Door het zonnige weer in 2022 is hiermee een recordopbrengst geleverd: reden voor een winstuitkering aan de leden, bovenop de teruggave van de energiebelasting die de participanten ontvangen vanwege hun deelname aan het postcoderoosproject. Daarnaast werkt Energierijck mee aan een plan om een lokaal gefinancierde zonnepaneleninstallatie te bouwen op de oude vuilstort aan de Dukenburg in Breedeweg.