Molen en bezoekersruimte. (foto: Sichting Molen De Duffelt)
Molen en bezoekersruimte. (foto: Sichting Molen De Duffelt) Foto: Sichting Molen De Duffelt

Nationale Molendagen: 19e eeuw ontmoet de 21e eeuw

Algemeen

KEKERDOM - Na een ruime voorbereidingstijd, nodig om de benodigde vergunningen te verkrijgen, is de voltooiing van de bouw van een bezoekersruimte en werkplaats bij de Kekerdomse molen de Duffelt een feit. Het resultaat is een fantastische bezoekersruimte geworden voorzien van goede sanitaire voorzieningen, keuken en presentatiemiddelen. 

Daarnaast is er een werkplaats gekomen waar de vrijwilligers onderhoudswerkzaamheden aan de molen kunnen uitvoeren. Wat ook zeer bijzonder is dat de molen energieneutraal is geworden, zonnepanelen en een eigen energieopslagvoorziening maakt het mogelijk de molen te voorzien van buitenverlichting. Maar ook de molen zelf is flink aangepakt. Onder meer is het volledige ‘kruiwerk’, waar de molen mee op de wind gedraaid kan worden  vernieuwd en is de molen zowel in de binnenkant als ook aan de buitenkant opnieuw geschilderd.

De Nationale Molendagen 2023 is ook in een jubileumjaar, deze dagen worden voor de 50e keer georganiseerd door de Vereniging Hollandse molen en de vereniging zelf bestaat 100 jaar. De Duffelt is te bezoeken op zaterdag 13 en zondag 14 mei 11.00- 17.00 uur, Botsestraat 25, Kekerdom. Voor informatie: Info@molendeduffelt.nl.