Van links naar rechts: Marco Rutten, Isa Rutten, Mette de Munk, Coen Bronkhorst en Richard Peters.
Van links naar rechts: Marco Rutten, Isa Rutten, Mette de Munk, Coen Bronkhorst en Richard Peters. Foto: Els Smilde

Laatste test vinzwemmers Waves voor aankomende Nederlandse kampioenschappen

Algemeen

MALDEN - Zondag 24 april hebben de vinzwemmers van vinzwemvereniging Waves de derde competitiewedstrijd gezwommen in het 50 meter zwembad De Wisselaar in Breda. Dit was ook de laatste kans voor de vinzwemmers om zich te meten met de andere vinzwemmers voor de aankomende Nederlandse Kampioenschappen die op 24 en 25 juni in het 50 meter zwembad Pieter van de Hoogenband in Eindhoven worden gezwommen.

Vinzwemmers Mette de Munk, Isa Rutten, Coen Bronkhorst, Richard Peters en Marco Rutten gecoacht door Els Smilde kwamen uit op verschillende disciplines (50, 100, 200 en 400 meter) die met gebruik van twee zwemvliezen of een monovin gezwommen werden.

Hoogtepunt van de middag was de in de leeftijdscategorie A het gemengd 4 x 50 meter afstand duiken (onderwater zwemmen met monovin) door Mette, Isa, Coen en Richard. Dit was de eerste keer dat ze dit als estafetteteam zwommen en met succes werd de derde plaats behaald.

Naast dit succes werden er nog diverse persoonlijke records gezwommen
Waves traint twee keer in de week in het 25 meter zwembad in Malden en zal zich de aankomende weken gaan voorbereiden en richten op het naderende NK.