Kleur. Passie. Ziel. Een wereld van beweging, verandering, verbinding.

Algemeen

PERSINGEN - Kleurenweelde, emotie, spelen, uniek abstract werk en ervaren vakmanschap. De wereld door de ogen van Jo & Josie. Laat u betoveren door de magische combinatie van dit stel. Ze exposeerden van Parijs tot Stockholm. Nu eindelijk weer terug in het Kerkje van Persingen. Zaterdag 13 en zondag 14 mei 2023 van 11.00 tot 17.00 uur.

Jo Debije: de ontembare scheppingskracht. Schilderen is voor Jo als ademen, hij kan niet zonder. Als kind al spuit de inspiratie hem uit de oren, een onuitputtelijke bron. De innerlijke dwang om te schilderen wint van al het andere en inmiddels doet hij al jaren lang niets anders. Steeds op zoek naar puur, naar ‘wow’. Josie Arnoys: Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1992) én Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1995). Vele jaren vormgever voor tv en acht jaar docent aan de HKU. 

24 uur per dag, 7 dagen per week brengen ze samen met de nieuw te scheppen werken door. Passie voor het werk en voor elkaar spat er vanaf. Wat een eigen weg en daaruit voortvloeiend, een eigen stijl oplevert.

leder schilderij is opgebouwd uit minstens 5 lagen. De structuur van het reliëf, de kleuren en onderliggende thema’s van de eerdere lagen geven ieder werk een eigen karakter. “Elk verfding is een rijpingsproces. Het is een beetje een persoonlijkheid. Een zoektocht naar de ziel.” Kerkje van Persingen, Persingensestraat 7, 6575 JA Persingen.