(foto: RepairCafé Groesbeek)
(foto: RepairCafé Groesbeek) Foto: RepairCafé Groesbeek

RepairCafé Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - Op zaterdag 13 mei van 13.00-15.00 uur is er weer een RepairCafé  in Inloop Op de Paap, Op de Paap 1, Groesbeek. In het RepairCafé staan de vrijwilligers klaar voor reparaties aan huishoudelijke apparaten, computers en fietsen, maar ook voor verstelwerk en dergelijke.

Bij huishoudelijke apparaten valt te denken aan koffiezetapparaten (Senseo!), stofzuigers, strijkijzers et cetera, maar ook aan (oudere) audioapparaten zoals cassettedecks en platenspelers.

Ook zijn er vrijwilligers met verstand van computers en telefoons. “U kunt bij hen terecht met vragen over de werking van uw smartphone, tablet of laptop. Bij een ‘ouderwetse’ desktop is het mogelijk om onderdelen te vervangen of bij te plaatsen, zoals een harde schijf of een videokaart. Wij adviseren u graag en zo mogelijk voeren wij dit ook voor u uit. Daarnaast zijn er vrijwilligsters die achter de naaimachine voor u klaar zitten om verstelwerk te doen en is er een fietsenmaker.”

Tijdens het laatste RepairCafé in april zijn er 17 reparaties aangeboden, waarvan er 14 succesvol zijn afgerond. Daarbij waren onder andere diverse kledingstukken, smartphones en laptops, een koffiemolen, een strijkijzer een platenspeler en een versterker.
De reparaties worden kosteloos uitgevoerd, met natuurlijk wel een gepaste vergoeding voor de gebruikte onderdelen en een vrijwillige bijdrage aan het RepairCafé.
Ook zonder kapot apparaat is iedereen welkom om binnen te lopen en gewoon eens te komen kijken en een kopje koffie te drinken. Voor meer informatie: Metty Kainama, 06 10 47 45 89 of Piet Visser, 06 41 22 67 99.