Wandel je samen fit!

REGIO - Wandelen heeft veel gezondheidsvoordelen, kost niets en kun je op elk gewenst moment doen. Maar het kan lastig zijn het ook echt te gaan doen en vol te houden. Daarom gaan we samen wandelen én met begeleiding.

Al dertig mensen hebben zich aangemeld voor de ‘Wandelchallenge Samen Gezond op Weg’ van 11 mei tot 16 september voor inwoners van de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar.

"Is het ook goed voor jou om in beweging te komen? Grijp dan je kans; je bent van harte welkom om mee te doen! Het motto is: ‘Wandel je fit!', en het is ook nog eens gezellig." De begeleiding is in handen van Mirjam de Jonge, ambassadeur voor de Nationale Diabetes Challenge, enkele ervaren deelnemers én elke week lopen zorgverleners van het samenwerkingsverband Gezondheidscentra Samen Gezond mee.

Er wordt rekening gehouden met ieders niveau en de afstand langzaam opgebouwd. Het wandelen is in groepjes met verschillende tempo’s dus iedereen vindt aansluiting! "Vanaf 11 mei wandelen we elke donderdagavond om 19.00 uur tot en met de afsluitende vierdaagse van 12 tot 16 september. De startlocatie is verdeeld over de beide gemeenten.

De finaledag op 16 september is dit jaar in Tilburg. De ervaring leert dat iedereen dan 5 km kan lopen! Sommigen gaan misschien zelfs voor 10 of 15 km.

Het wandelen is gratis! Als je meegaat naar de slotdag in Tilburg betaal je een kleine bijdrage voor de bus en een T-shirt. Inschrijven voor de Wandelchallenge kan via www.nationalediabeteschallenge.nl/samengezondopweg. "Stel uw vragen aan de coördinatie van Gezondheidscentra Samen Gezond, 024 358 20 27 of via info@gcsamengezond.nl."