Irma met haar altsaxofoon en in de kleuren van Amusementsorkest Malden. (foto: Amusementsorkest Malden)
Irma met haar altsaxofoon en in de kleuren van Amusementsorkest Malden. (foto: Amusementsorkest Malden) Foto: Amusementsorkest Malden

Midzomernachtfestival in Mook
op de langste dag van het jaar

MOOK - Midzomer, de zonnewende, de langste dag; Mook beleeft op de langste dag van dit jaar een nieuw festival om deze dag te vieren: het Midzomernachtfestival. Een feest voor jong en oud met muziek en markt op woensdag 21 juni. 

In veel landen om ons heen is midzomer een groot feest. In Frankrijk bijvoorbeeld wordt op die dag het 'fête de la musique' gevierd, een landelijk straatmuziekfestival met een fantastische, ongedwongen sfeer, waar iedereen naar buiten komt en op straat elkaar ontmoet. 'Dat willen wij ook', dachten initiatiefnemer en organisatoren van het festival. 

Afgelopen oktober trokken zij de stoute schoenen aan en zijn gewoon van start gegaan met de organisatie van wat hopelijk een jaarlijks terugkerend feest gaat worden. Irma Hermans, muzikant in hart en nieren, koorzanger en saxofonist, onder andere bij Amusementsorkest Malden, is een van de organisatoren van het eerste uur.

'Ken je dit koor al? Ik heb ze vorige week zien optreden. Bel je ze? En ga je zondag mee naar dat andere orkest, dan vragen we ze meteen ook voor het festival. En die en die wil een kraam huren, hebben we al een informatiebrief?'. Bomvol ideeën, contacten en energie; precies wat nodig is voor de organisatie van dit nieuwe festival.

"Vrijwilligers die op de dag van het festival willen meehelpen, zijn welkom om contact met ons op te nemen. Marktkraamhouders ook. We hebben we nog ruimte voor een aantal kramen."

Benieuwd hoe het wordt? Kom kijken en luisteren op woensdag 21 juni in Mook tussen Maaskade en 't Môks café. Tijd 17:00 uur tot middernacht. Meer informatie op www.midzomernachtmuziek.nl.