Inschepen bij de Zilvermeeuw
Inschepen bij de Zilvermeeuw Foto: Ineke van Lotringen

KBO Mook op stap naar de Biesbosch

Algemeen

MOOK - Daags na een zonnige koningsdag op vrijdag 28 april ging KBO Mook op stap richting de Biesbosch. Nadat iedereen droog was ingestapt duurde het niet lang of het begon onderweg te regenen. Groot was daarom de blijdschap dat het bij aankomst in Drimmelen droog was.

“We scheepten met zijn allen droog in op een prachtige boot de Z8 van rederij Zilvermeeuw. Daar werden wij getrakteerd op een zeer luxe en uitgebreide lunch met bovenal een uiterst vriendelijke bediening. Ondertussen werden wij deelgenoot van de pracht en praal, maar ook met het verleden van de Biesbosch, de rijke natuur maar de vroeger ook zo arme rietbinders. 

Ondanks het niet zo mooie weer was er toch ook veel te zien en was de boottocht voor ons allen een mooie belevenis en een rijke ervaring. Na terugkomst in Drimmelen ging het met de bus over veel binnenwegen naar het ‘Biesboschmuseum’ in Werkendam. In een schitterende omgeving lag daar verscholen in de natuur het ‘Biesonder eiland’, waar het museum gehuisvest is. Na binnenkomst werden wij naar de bioscoopzaal geleid waar we middels een fraaie film deelgenoot werden van de geschiedenis en de ontwikkelingen in de Biesbosch. 

Daarna een rondgang door het museum, wat fraai was ingericht en een goed beeld van de Biesbosch vroeger en nu gaf. Voor de meesten eindigde de rondgang in het museumcafé waar onder het genot van een hapje en/of drankje we de dag afsloten. Restte ons de terugreis met de bus die ons allen weer veilig naar Mook bracht. Al met al een mooie dag ondanks het wat mindere weer en dus voor herhaling vatbaar!”

Lunch aan boord. (foto: Ineke van Lotringen)
Bever in het museum