Accordeonist Jan Schoenmakers zorgt voor stemming op rustpost.
Accordeonist Jan Schoenmakers zorgt voor stemming op rustpost. Foto: Joop Verstraaten

Wandeltocht van De Bosbesjes trekt 2369 wandelaars

Algemeen

GROESBEEK – Dat de wandelsportvereniging De Bosbesjes populair is, was algemeen bekend ook in den lande. Maar dat de vereniging het afgelopen weekend 2369 wandelaars uit het hele land heeft getrokken was een opsteker. 

Zaterdag verschenen er 1337 wandelaars aan de start in verenigingsgebouw De Sleutel en zondag waren het er 1032. Deze aantallen waren ook dankzij het mooie wandelweer maar zeer zeker ook dankzij de prachtige routes die door vrijwilligers van De Bosbesjes worden uitgezet.
Alle wandelaars waren zondagmiddag al binnen voordat een regenbui Groesbeek aan deed. In het bos nabij de Speelweide aan de Dr. Visscherlaan was een grote rustplaats gesitueerd waar accordeonist Jan Schoenmakers de wandelaars muzikaal begroette.

Ondanks dat de 29ste wandeltocht naar ieders tevredenheid is verlopen en de organisatie menige complimenten in ontvangst mocht nemen, waren er op de diverse routes wat bordjes weggehaald, maar iedere wandelaar heeft desondanks de weg gevonden. Zondagavond had het bestuur van De Bosbesjes een lopend buffet georganiseerd voor alle vrijwilligers. “Want dat hebben ze verdiend”, liet een van de bestuursleden weten. De wandelaars hebben in totaal van 911,00 bijeen gebracht voor Radboud Oncologie.