(foto: Frank Vos)
(foto: Frank Vos) Foto: Frank Vos

Tranendal tussen de Heuvels:
Smartlappenfestival Groesbeek

GROESBEEK - Op hemelvaartsdag 18 mei vindt het befaamde Smartlappenfestival Tranendal tussen de Heuvels plaats in Groesbeek. Het festival is al jaren een feestelijk begrip voor jong en oud. Terwijl de ouderen genieten van de muziek op de diverse terrassen, huppelen kinderen in de speeltuin en genieten jongeren van een lekker biertje, terwijl de koren uitbundig hun liederen zingen. 

Het organiserend comité, samen met het Groesbeekse smartlappenkoor Ochaarm, heeft hard gewerkt om dit evenement weer tot een succes te maken.

Tijdens het festival kan men genieten van vijftien koren en muziekgezelschappen uit heel Nederland, waaronder diverse shanty- en smartlappenkoren. Het festival begint om 12:00 uur op het Marktplein met het Groesbeekse Smartlappenkoor Ochaarm, dat het festival zal openen met lekkere meezingers. Vervolgens nemen alle koren hun plaats in bij verschillende cafés, restaurants, cafetaria's en andere locaties in het dorp, die te herkennen zijn aan de roze ballonnen.

Rond 17:00 uur verzamelen alle koren zich weer op het Marktplein, waar ze samen met Ochaarm smartlappen ten gehore brengt. Daarna gaat Hopmans op het Marktplein verder met het feest met smartrockband 'The Triësto's'. Bij verschillende cafés zullen livebands optreden, zoals Paul de Graaf bij Eten en Drinken, The Evergreen Machine bij De Comm en Pandje 4.

Het festival is gratis, maar om de kosten te dekken worden er fleurige 'Smartlepkes' verkocht, die gemaakt zijn door de leden van Ochaarm. Voor vier euro kun je het festival sponsoren en mis je dit collectors item niet! De winkels zijn deze dag geopend en de braderie is ook te bezoeken. De flyers met daarop de koren en het schema waar gezongen wordt zijn overal in het dorp te verkrijgen.

Dit hemelvaartsweekend staat bol van activiteiten, dit is ook het weekend dat fanfare Wilhemina uit Groesbeek haar 125-jarig bestaan viert. Meer informatie is te vinden op de website: www.tranendaltussendeheuvels.nl.

(foto: Frank Vos)