IVN natuurexcursie: Boer en natuur

NIJMEGEN - Op zondag 21 mei verzorgt IVN Rijk van Nijmegen een excursie op de fiets, in de Ooijpolder. De start is  om 14:00 uur bij het Hollands-Duitsgemaal, aan het begin van de Ooijsedijk, het adres is Dijkgraaf van Wijckweg 4, Nijmegen. Deelname is gratis; graag wel aanmelden.

In de Ooijpolder wordt al meer dan twintig jaar samengewerkt door natuurorganisaties met boeren om het landschap voor dier en mens aantrekkelijker te maken. Dat is een werk van lange adem, de  natuur heeft haar tijd nodig.

"We gaan fietsen door dit landschap en op  verschillende plekken worden tussenstops gemaakt.  Begeleid door natuurgidsen letten we op de inrichting van het boerenland en de afwisseling in leefgebieden voor dieren en planten  zoals heggen, paddenpoelen, slootranden en wat boeren verder kunnen bijdragen.  We gaan zeker veel fraais  tegenkomen.
Een van de boeren is onze gastheer en hij gaat  vertellen over de afwegingen en de keuzes die hij gemaakt heeft, vanuit zijn bedrijfsvoering en vanuit de liefde voor de natuur.

Tip: neem je eigen fiets mee. Als je meewilt graag aanmelden via excursie@ivnnijmegen.nl. Kosten: geen.