IVN natuurexcursie De Bruuk en De Horst

GROESBEEK - Op maandag 29 mei (2e pinksterdag) organiseert IVN een rondwandeling. "We wandelen tussen het natuurgebied de Bruuk en het dorp De Horst. Dit is een prachtig stukje Nederland vlakbij de Duitse grens. Niek Backus en Gabriël Zwart zijn de gidsen."

De Bruuk is een vrij nat natuurgebiedje. Het wordt gekenmerkt door een kleinschalige afwisseling van hooimoerassen, struwelen en natte bossen en wordt gevoed door kwelwater. Er komen ook bijzondere planten voor en op deze maandag gaan we onder andere kijken of we al orchideeën zien. We lopen een stukje door De Bruuk, maar gaan ook de omgeving verkennen, en dan met name de beken en watergangen langs De Bruuk. We komen ingrijpende aanpassingen tegen van waterlopen door mens en door dier!

'De hele rondwandeling is ongeveer 5 km, waarbij we regelmatig even stil staan om iets toe te lichten. Al met al doen we er zo’n 2,5 uur over. De start is bij het informatiebord van Staatsbosbeheer in de bocht van De Ashorst om 10:00 uur. Rond 12:30 uur zijn we daar weer terug. Langs de weg is gelegenheid om auto’s neer te zetten.

Tip: stevige schoenen mee, langs de beken is het terrein soms ongelijk en soms ook drassig. Er kunnen maximaal dertig mensen mee. Als je meewilt, graag aanmelden via gabriel.zwart@gmail.com.