Pipes en Drumband Batavorum speelt bij de tanks
Pipes en Drumband Batavorum speelt bij de tanks Foto: Joop Verstraaten

Zowel binnen als buiten

druk op Bevrijdingsmarkt Groesbeek

GROESBEEK – De Bevrijdingsmark van het Groesbeekse Vrijheidsmuseum had zowel binnen als buiten het museum niet over belangstelling te klagen. 

Zowel binnen als buiten waren er diverse activiteiten georganiseerd voor groot en klein. Op het buiten terrein van het museum was er vanaf 10.15 uur live muziek van onder andere Batavorum Pipes en Drums, die tot tweemaal toe de bezoekers trakteerde op doedelzak muziek evenals Pierre et les Optimistes dit deed.

Het muzikale gedeelte werd vanaf half drie afgesloten door William Smulders & Band bij de kindertent. Voor de kinderen was er buiten van alles te beleven zo konden ze vrijheidsrokken en broeken knutselen en moesten ze even in de rij staan om een ballon van clown Kiko te kunnen bemachtigen.
Andere kinderen hielden zich bezig met het maken van stoepkrijt tekeningen over de vrijheid. Na het klussen was er tijd voor een pannenkoek of een ijsje, waarna ze een fotoshoot lieten maken met een greenscreen.

Binnen in het Vrijheidsmuseum trok de onlangs geopende expositie van Dubbelspion veel belangstelling terwijl opa’s en oma’s in de educatieruimte oorlogsverhalen vertelden aan de jeugd. Daarna kon zowel jong als oud genieten in het museumcafé met het buitenterras. Alleen de zon liet tegen de middag verstek gaan, maar de regen bleef de Bevrijdingsmarkt gespaard.