Spelmoment 2022.
Spelmoment 2022. Foto: S. Kroes

Internationaal jeugdvoetbal in Heumen: Fons KuhnenCup

Algemeen

HEUMEN - In Heumen vindt op 27 en 28 mei voor de veertigste maal de internationale jeugdvoetbalhappening plaats. Fons Kuhnen was van het begin in 1982 nauw betrokken bij dit toernooi en was een belangrijke schakel, helaas is hij in 2022 overleden. 

Ter nagedachtenis aan Fons is er een toernooi met 117 deelnemende teams, waarvan 33 uit het buitenland. Er wordt gespeeld in 19 categorieën.
Nieuwe deelnemers op het toernooi zijn onder andere Vallensbaek IF (DNK), RKKSV uit Kruisstraat (NLD), Lobo JFV uit Bad Oeynhausen (DEU) en Bilton Warriors uit Kingston (GBR). Uiteraard ook veel teams uit de directe omgeving. De wedstrijden vinden plaats op sportpark De Toppenberg aan de Maasstraat in Heumen en vangen beide dagen om 09.00 uur aan, om 17.00 uur zijn de laatste finales.

Tijdens het toernooi worden er acties gehouden ten bate van de stichting Mijn Liefste Wens. Vrijdagavond 26 mei worden de eerste gasten ontvangen en organiseert SV Heumen een gala-avond met verkiezing Sportman/-vrouw van het Jaar. Zaterdagavond 27 mei zijn er om 18.30 uur de Praxis Games: een spelcircuit voor de jeugd. 

Ook is er een feestavond ter gelegenheid van de 40e editie met feest DJ Mike. Op zondagavond 28 mei vindt er om 19.30 uur de Praxis Erewedstrijd plaats: SV Heumen heeft het RTL Sterrenteam uitgenodigd, die spelen tegen een team bestaande uit prominenten van SV Heumen en het op bezoek zijnde Deense IF Vallensbaek. Daarna wordt deze happening officieel afgesloten in het clubhuis. 

Op al deze activiteiten op sportpark De Toppenberg is iedereen welkom; de entree is gratis.