Wethouder Van de Scheur knipt het lint door. (foto: Joop Verstraaten)
Wethouder Van de Scheur knipt het lint door. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Tweedehands-weggeefkledingwinkel geopend

Algemeen

GROESBEEK – Vrijdagmorgen heeft wethouder Irma van de Scheur de kleding weggeefwinkel officieel geopend in het bijzijn van de zeven vrijwilligsters die de ingebrachte kleding uit sorteren. De wethouder hoopte dat ze in deze locatie – het voormalig onderkomen van duivenvereniging De Reisduif, die opgehouden is te bestaan – aan de Ren is Groesbeek lang mogen verblijven.

 Dit is nu de zesde locatie en daar word je niet goed van, aldus Van de Scheur die complimenten had voor het initiatief dat erg aan slaat in Groesbeek en omgeving. In deze tijd dat veel mensen het financieel erg moeilijk hebben is deze weggeefwinkel met zoveel keus een uitkomst, volgens Van de Scheur. 

In de nieuwe ruimte hangen momenteel vele duizenden kleding stukken van groot tot klein die allemaal door de vrijwilligsters zijn uitgezocht. In de ruimte naast de weggeefwinkel is het magazijn waar de ingebrachte spullen nog opgestapeld zijn, ook die moeten nog allemaal uitgezocht worden. 

Het huidige stichtingsbestuur Wilma, Ans en Gonnie zijn erg blij met hun nieuwe onderkomen en de mensen weten ons nu al te vinden en dat is erg belangrijk, laat Gonnie weten. Ook het babygoed, de schoenen en de kostuums voor de heren krijgen een tweede leven en zijn voor een habbekrats te verkrijgen.