Taalmaatjes gezocht

Algemeen

BERG EN DAL -Taalmaatjes helpen nieuwe Nederlanders bij het leren van de Nederlandse taal. Wilt u een taalmaatje worden? We zoeken taalmaatjes in alle dorpen van de gemeente. U kunt bellen, appen of mailen naar Christiane Langenberg via 06-43 43 43 54 of c.langenberg@bergendal.nl. .

Een taalmaatje spreekt 1 keer per week met de inwoner af om samen de Nederlandse taal te leren. Dit kunnen bijeenkomsten zijn tussen 1 uur en 2,5 uur. Dit spreekt u samen met de inwoner af. U bent taalmaatje voor 1 jaar voor de betreffende inwoner. Vindt u het leuk en wilt u doorgaan? Dan wordt u na 1 jaar gekoppeld aan een nieuwe inwoner. 

Wat doet de gemeente voor een taalmaatje?

De gemeente koppelt de inwoner die de taal wilt leren aan een taalmaatje. De gemeente is altijd bij de eerste kennismaking. We zorgen ook voor leermateriaal zodat u de inwoner goed kunt begeleiden bij het leren de Nederlandse taal. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten met de taalmaatjes om u nog beter te kunnen begeleiden. Heeft u vragen? Dan staan wij altijd voor u klaar.