Bloemrijke akkerrand in de Ooijpolder. (foto: Marlynn van Alphen)
Bloemrijke akkerrand in de Ooijpolder. (foto: Marlynn van Alphen) Foto: Marlynn van Alphen

Algemene ledenvergadering De Ploegdriever

KEKERDOM - Uitdagingen die ons de komende jaren te wachten staan in Nederland; dat zijn er nogal wat. Tijdens de algemene ledenvergadering van De Ploegdriever gaan ze in op natuurinclusieve landbouw en de mogelijke vormgeving daarvan. 

"De Ploegdriever is een landschapsbeheervereniging opgericht door en voor boeren en burgers. Met één gezamenlijk doel: het behoud, beheer en herstel van het unieke landschap en de biodiversiteit van de Ooijpolder en Groesbeek. Iedereen in de gemeente is weleens langs plekken gekomen waar de Ploegdriever aan het werk is (geweest).
De schapen die de dijk begrazen, het maaien van de dijken, het bijhouden van de wandelpaden op veel verschillende plekken in de gemeente en de heggen en bloemrijke akkerranden in het boerenlandschap.

Op 5 juni combineren we onze algemene ledenvergadering met een bijeenkomst over natuurinclusieve landbouw. In de algemene ledenvergadering vragen we de leden om instemming op de jaarstukken van 2022 en nemen we afscheid van bestuursleden Fried Frederix en Gerard van Leeuwen."

"In het tweede, spreken we ondermeer Hermen Vreugdenhil (regiocoördinator/directeur Collectief Rivierenland) die ons meeneemt in de noodzaak en mogelijkheden van een meer natuurinclusieve landbouw. Er zijn al heel wat leden van de Ploegdriever die stappen zetten in deze richting.
Overigens hoeft men geen agrariër te zijn om meer natuurinclusief om te gaan met grond. Iedereen, ook niet-leden, is welkom!"
Adres: Hazelaarshof, Duffeltdijk 34 te Kekerdom. Inloop 19:30, aanvang 20:00 uur.

Zie voor meer informatie over de Ploegdriever www.ploegdriever.nl.