Chequeuitreiking Zeven voor Leven 2023.
Chequeuitreiking Zeven voor Leven 2023. Foto: Tesse en Lizze Danen

Prachtige opbrengst fietsevenement Zeven en Leven

Algemeen

GROESBEEK - Het fietsevenement Zeven voor Leven rondom de heuvels van Berg en Dal heeft dit jaar een fantastisch ‘voorlopig’ eindbedrag opgeleverd van 72.774 euro.

Het doel van Zeven voor Leven is om geld op te halen voor onderzoek naar en preventie van kanker. Op de schappen van het Radboud UMC in Nijmegen liggen vele projecten te smachten om financiële steun om zodoende een doorstart te kunnen maken in ontwikkeling en voortgang. Het overgrote deel van het opgehaalde donatiegeld gaat dan ook naar het Radboud Oncologiefonds. Een klein deel wordt dit jaar geschonken aan Stichting Tegenkracht, zij bieden sport- en beweegprogramma’s aan, voorafgaand, tijdens en/of na de behandeling van kanker.

Voor het eerst was er als side event wandeltocht van 7km uitgezet door studenten van het ROC Nijmegen, ook deze opbrengst kwam ten goede aan Zeven voor Leven. Hier zit zeker muziek in voor de toekomst gezien de belangstelling voor de wandeltocht.

Aan het eind van de middag vond de Zeven voor Leven Memorial Ride plaats, een kort rondje van 10 km waarbij iedereen kon aansluiten en op een speciale manier kon gedenken. Een kleine 50 deelnemers sloten aan en gaven nog meer cachet aan dit prachtige evenement.

De gehele dag kon er genoten worden van de sfeer op het evenemententerrein met diverse foodtrucks en muzikale omlijsting.

Met alle positieve reacties van deelnemers, vrijwilligers en bedrijventeams die weer in grote getale aanwezig waren kijkt het bestuur nu al uit naar de editie in 2024 die hoogstwaarschijnlijk weer in mei zal gaan plaatsvinden. Informatie zal ook op www.zevenvoorleven te vinden zijn.