Afbeelding

Cultureel café-avond Ons Mok's café in Mook

MOOK - Op woensdagavond 28 juni wordt er weer een bijzonder programma geboden in Ons Môk's Café Groesbeekseweg 3 in Mook..

Peter Verstraten was vorig jaar kwarTaal-dichter van het Land van Cuijk en Maasduinen. Zijn liefde voor poëzie manifesteerde zich pas op latere leeftijd. Aan het metrum van veel van zijn gedichten valt de muzikant te herkennen. "JKe moet er bij wijze van spreken op kunnen dansen", zegt hij. Zijn gedichten komen vaak voort uit de alledaagse dingen.

Glaskunstenares Jacky Geurts uit Beugen (studio Jackaroo) wil met haar werk mensen inspireren om bewuster te kijken naar hun plaats in deze wereld en de impact die wij achterlaten. Als hoofdtechniek gebruikt zij flamework. In 2017 begon zij met het verkennen van een combinatie van flamework en ovengevormd glas en ging zij een samenwerking aan met glasblazer Emil Kovác. Jacky maakt onder andere prachtige en intrigerende glassculpturen met uiteenlopende vormen en kleuren.

Het cabarettrio 'Barend' bestaat uit Boaz Hagemans (17), Huub Driessen (18) en Jorn Aalders (19). Het trio is ontstaan vanuit de theaterschool 'TSP' in Gennep. Alle drie hebben zij een passie om mensen aan het lachen te maken. In 2021 hebben zij op een theaterkamp een tien minuten durende sketchshow in elkaar gezet. Zij vonden dit zo leuk dat ze besloten dit groter aan te pakken. Circa een jaar geleden begonnen zij met het schrijven van scènes voor hun nieuwe avondvullende show. Tijdens deze avond brengen zij een korte impressie  Dit is een primeur, want het is de eerste keer dat ze een deel aan het publiek tonen.

Het programma begint om 20.30 uur. Inloop vanaf 20.00 uur. Toegang is gratis.