Drukte bij Campina Boerderijdag bij familie Nillesen Groesbeek. (foto: Peter Hendriks)
Drukte bij Campina Boerderijdag bij familie Nillesen Groesbeek. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Veel belangstelling voor Boerderijdag

GROESBEEK – Traditiegetrouw werd er tweede Pinksterdag een Boerderijdag gehouden bij de familie Nillesen aan de Lage Horst in Groesbeek, waar iedereen welkom was. 

Campina heeft al jaren samen met de familie Nillesen deze Open Boerderijdag georganiseerd en met succes. Iedereen kon kennismaken met het leven op de boerderij.
Al vanaf 10.00 uur kwamen de gasten naar de boerderij van Nillesen veel met hun kinderen om te proeven aan het boerderij leven. Voor de kinderen was er een springkussen alsmede diverse spelen. Ook kregen de kinderen een activiteitenkaart waarmee diverse leuke dingen gedaan konden worden, zoals blind proeven, schminken, kleuren, weetjes borden en koeien ontmoeten. Bij een volle kaart kregen de kinderen een houten medaille als herinnering aan deze Open Boerderijdag 2023.

Ook Campina pakte weer flink uit: iedere gast kon een van de Campinaproducten gratis nuttigen. Daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. De kinderen hebben een lotje van de loterij gehad, omdat er een kalfje tijdens de Open Boerderij dag geboren werd.
De boerderij van Nillesen is een melkvee- en akkerbouwbedrijf. Zij leveren er de melk onder het label ‘On the way to planet proof' en hebben veel aandacht voor het dierenwelzijn, klimaat en natuur. Op de daken van de stallen liggen in totaal 1250 zonnepanelen (drie maal zoveel als ze zelf verbruiken). Het was de zesde maal dat de Open Boerderijdag werd gehouden.