Volle bak bij Horster Spektakeldag Groesbeek. (foto: Helma Kersten)
Volle bak bij Horster Spektakeldag Groesbeek. (foto: Helma Kersten) Foto: Helma Kersten

Zilveren Horster Spektakel dag
zorgt voor enorme drukte

DE HORST – Liefst 36 teams hebben zondag deelgenomen aan de 25ste editie van Horster Spektakeldag op de velden van DVSG aan de Hoge Horst in Groesbeek. 

De enkele honderden deelnemer(ster)s hadden over het weer niet te klagen om alle spelen op het hoofdveld van DVSG af te werken zoals het auto schieten, golven, kratten lopen, t-shirt doorgeven, spijkerbroek hangen, emmertjes water halen, blokken lopen. De buikschuif waterbaan, zak gooien. Levens sjoelen, hindernis baan. Kratten stapelen et cetera. 

Met veel enthousiasme gingen de teams aan de slag of hun leven ervan afhing. Traditiegetrouw vond ook het ‘Schijt je rijk' plaats. Het DVSG-veld was op papier in vakken verdeeld en iedereen kon op een vak of meerdere inzetten. Waar koe Bertha 25 het niet meer kon houden en de flats op een van de vakken liet vallen had gewonnen. 

Tussen de bedrijven door werd er nog een dienstenveiling gehouden van liefst 17 bedrijven en verenigingen die de prijzen beschikbaar hebben gesteld. 

Thea Schoofs (veld A) en Jos Peters (veld B) hebben 'schijt je rijk' gewonnen. Na het officiële gedeelte was het DJ Mark die de gezelligheid er tot in de kleine uurtjes inhield. Het kerkdorp De Horst heeft weer laten zien dat het gewoon gezellig. Spontaan en vriendschappelijk feest gevierd kan worden, aldus Helma en Ton Kersten, een van de organisatoren.