De nieuwe Market Gardenvlag.
De nieuwe Market Gardenvlag. Foto: Joop Verstraaten

Nieuwe Market Gardenvlag gepresenteerd

Algemeen

GROESBEEK – Donderdagmiddag was er een bijeenkomst in De Wolfsberg over de activiteiten die er in de regio gehouden gaan worden tijdens de 80-jarige bevrijding van Nederland. 

Zo’n 25 afgevaardigden van gemeenten uit de regio, organisaties die activiteiten gaan organiseren namen de data’s door waarop er van alles wordt georganiseerd. Marco Cillessen van de Groesbeek Airborne Vrienden had alle activiteiten voor zover ze bekend waren op lijsten gezet met datum, plaats en tijdstip. 

Her en der moesten er kleine wijzingen worden aangebracht en of er in Groesbeek parachutisten gaan landen wordt pas begin april duidelijk. Ook is op dit moment niet bekend hoeveel en waar de landing zal plaatsvinden. Het kan langs de Wylerbaan of bij Klein Amerika, ook dat wordt pas in april bekend.
Als laatste deelde Marco mee dat de Groesbeek Airborne Vrienden een nieuwe Market Gardenvlag had ontworpen. Hij nodigde iedereen uit om mee naar buiten te gaan waar de vlag die achter op een jeep – uit de oorlog – stond,  werd onthuld onder groot applaus van de aanwezigen. Het is te hopen dat deze vlag bij alle activiteiten in de regio uitgebreid zal wapperen, aldus Marco Cillessen .