Wethouder Alex ten Westeneind trapt Textiel Race af.
Wethouder Alex ten Westeneind trapt Textiel Race af. Foto: Peter Hendriks

Basisschool ’t Vossenhol neemt deel aan Textiel Race

Algemeen

GROESBEEK – Wethouder Alex ten Westeneind heeft maandagmiddag op basisschool ’t Vossenhol aan de van Ruysdaelweg in Groesbeek de aftrap gegeven voor de Textiel Race die samen wordt gehouden met 9 basisschool teams uit de regio, onder het motto geef textiel een tweede kans. 

Deze Textiel Racecompetitie vindt plaats van 25 maart tot 18 april. Onderling wordt de strijd aangegaan om zoveel mogelijk oud textiel te verzamelen, te repareren of weg te geven. De leerlingen van unit 3 hebben maandagmiddag een gastles gekregen over de textielindustrie en de impact die het heeft op mens en milieu. Er wordt vooral gefocust op de invloed die wij als mensen hebben op het milieu door het recyclen van textiel. Wat de leerlingen de komende tijd gaan verzamelen is zoveel mogelijk oud textiel zoals oude kleding, gordijnen, knuffels of tafellakens. 

De textiel moet voldoen aan de volgende voorwaarden: Het textiel mag niet vies zijn, het textiel mag niet nat zijn, het textiel moet afkomstig zijn van huishoudens, niet van bedrijven.
Enkele veiligheidseisen; Leerlingen mogen alleen met toestemming van de ouders op pad in de straat of wijk.; leerlingen mogen nooit alleen op pad, dit moet in tweetallen en het liefst in het bijzijn van een volwassene; leerlingen mogen bij het ophalen in de wijk niet bij vreemden het huis betreden

“Heeft u thuis nog oud textiel liggen? De kinderen nemen het textiel vanaf 25 maart mee naar school en in een gesloten zak. Daar wordt het gewogen en in de textiel container gedaan. De zak gaat weer mee naar huis.”