Van links naar rechts: Sharon Bouwens, Stefan Kuijpers, Riet Jacobs en wethouder Weijers. (foto: Joop Verstraaten)
Van links naar rechts: Sharon Bouwens, Stefan Kuijpers, Riet Jacobs en wethouder Weijers. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Overhandiging lunchbonnen voor
deelnemers enquête over duurzaamheid

GROESBEEK – Vrijdagmiddag zijn in de Millingenzaal van het gemeentehuis enkele lunchbonnen uitgereikt aan hen die het enquêteformulier over duurzame energie hadden ingevuld. Uit de 410 inzendingen werden tien gelukkigen getrokken die een lunchbon krijgen van 50 euro te besteden bij Oortjes Hekken, Duivelsberg en Puur Sanh in Berg en Dal. 

Wethouder Erik Weijers heeft in het najaar van 2023 samen met Jurgen van Weerdenburg - de aanjager van duurzaamheid in de gemeente Berg en Dal - alle kerkdorpen bezocht, evenals de markten en scholen om de bevolking te benaderen om het enquêteformulier in te vullen. Dat zijn er 410 geweest. De dorpsgenoten maken zich ernstig zorgen om de klimaat verandering. 93% van de geënquêteerden zegt bezig te zijn met duurzaamheid en hopen dat we in de toekomst nog energie hebben.
Ook vroegen de geënquêteerden zich af waarom er geen energie uit het water, bijvoorbeeld de Waal, gehaald wordt. Ook was Ruud Ewals van het energieloket in het gemeentehuis aanwezig. Bij hem kan men ook met alle vragen over duurzaamheid terecht.

Van de tien gelukkigen die de lunchbon hadden gewonnen, waren er drie aanwezig: Sharon Bouwens uit Berg en Dal, Riet Jacobs uit Millingen en Stefhan Kuijpers uit Leuth, die als eerste in de gemeente Berg en Dal een warmtepomp had aangesloten.