Afbeelding

Slotfeest 'Eén en al Groesbeek' op zondag 29 maart in Zomagebouw

Algemeen

GROESBEEK – Eind december moesten de organisatoren en medewerkers van 'Een en al Groesbeek', het voormalig slotfeest van de voormalige gemeente Groesbeek, capituleren voor de weergoden. Nu hoopt de organisatie dat de lente hun beter gezind zal zijn, voor de verlate slotmanifestatie in en om het Zoma gebouw aan de Spoorlaan.


De diverse werkgroepen uit de kernen van de voormalige gemeente Groesbeek hebben vorig jaar hard gewerkt om zich te presenteren en willen nu onder het motto 'War in het vat zit verzuurt niet ' graag met beeld, geluid en voordracht laten zien wat zo typisch en eigen is aan de eigen kern.


Vuurschaal
De zondag begint om 13.30 uur bij de protestantse kerk aan de Kerkstraat ,waar kinderen uit de kernen met burgemeester Keereweer definitief een boom zullen planten. Daarbij zal ook een loden kist met oorkonde en boek over Groesbeek onder de boom gegraven worden. Vervolgens gaan de aanwezigen in optocht naar de Zoma waar met fakkels uit de kernen de vuurschaal zal worden ontstoken.

De optredens beginnen om ca 14.00 uur. De spits zal worden afgebeten door Berg en Dal, gevolgd door Heilig Landstichting, Breedeweg, De Horst, Stekkenberg en het Centrum. Dit zal gaan duren tot omstreeks 17.00 uur. De Linde zal het programma tot 21.00 uur voortzetten.

De entree is gratis op deze middag waar de kenmerken van het voormalige Groesbeek volop in het licht komen te staan.

Uitgelicht

Digitale krant