Afbeelding
Foto: Eefje van den Heuvel, Erica

Leerlingen van de Maaskei Mook maken muziek!

Algemeen

MOOK - In ’t Môks café, afgeladen vol met trotse ouders en andere geïnteresseerden, lieten leerlingen van groep 4/5 van basisschool de Maaskei in Mook vrijdag 19 april horen wat ze tijdens een muziekproject op school hebben geleerd. 

De afgelopen acht weken hebben de leerlingen van professionele docenten muziekles gehad op een muziekinstrument naar keuze. De kinderen konden kiezen uit altsaxofoon, dwarsfluit, klarinet, slagwerk, trombone of trompet.

Doel van het muziekproject was om kinderen kennis te laten maken met het bespelen van een muziekinstrument. Hier komt veel bij kijken: noten lezen, ritme houden, het instrument bedienen en naar elkaar luisteren bij het samenspelen. Super knap dus wat ze na acht weken al konden laten horen!

Tijdens het concert werden de leerlingen begeleid door het opleidingsorkest van Harmonie Erica Mook, onder leiding van dirigente Marieke van der Lee. Het opleidingsorkest opende enthousiast het concert met de Can-can. Daarna was het de beurt aan de 40 leerlingen om mee te spelen. Onder andere Ladida, We will rock you en Europapa werden met veel enthousiasme gespeeld. Het concert werd afgesloten met een luid applaus, rozen en bedankjes voor de debuterende muzikanten.

Het muziekproject is een initiatief van Harmonie Erica Mook, mede mogelijk gemaakt door Gemeente Mook en Middelaar. Interesse in muziekles (alle leeftijden)? Stuur een e-mail naar interesse@harmonie-erica.nl.

Uitgelicht

Digitale krant