Het pand van Hans de Echte Bakker in Groesbeek.
Het pand van Hans de Echte Bakker in Groesbeek. Foto: Duuk Willems

Daders overval Hans De Echte Bakker Groesbeek snel gepakt

Algemeen

GROESBEEK – De daders van de overval op bakkerij Hans de Echte Bakker aan de Dorpsstraat in Groesbeek zijn vrij snel na de overval door de politie gepakt.

Hans was met zijn dochter Ellen nog alleen in de zaak om wat zaken af te handelen. Toen zij via de zijkant van de zaak naar huis wilden gaan, werden ze geconfronteerd met twee mannen met bivakmutsen en messen in de hand. “Het waren best forse mannen die mij de gang in probeerde te drijven, maar ik verzettte mij daarbij”, aldus Hans. 

Ze riepen maar dat ze geld wilden hebben, waarop Hans liet weten dat het geld allemaal weg was, maar dat geloofde het tweetal niet en bleef bedreigen. Ellen was inmiddels al naar de winkel gevlucht. Ellen was bang, dat haar vader iets zou overkomen en probeerde de winkeldeur te openen en maakte de winkeldeur open. Ellen riep diverse malen ‘help, help’ en dat had succes.

De overvallers vluchtten uit de voordeur richting de Burgemeester Ottenhoffstraat en werden nagezeten door terrasbezoekers van Le Monde. Op het terras zat ook een man die een kruk nodig had om te kunnen lopen. Die kruk werd gepakt om een van de overvallers een klap op zijn hoofd te geven.
Eveneens een gast van Le Monde is met zijn auto achter de overvallers aangegaan. Maar net als de terrasbezoekers raakte de automobilist het spoor bijster.

Inmiddels was ook een politiehelikopter in de lucht om de overvallers te zoeken en met succes. Bij Blauwboer aan de Heumensebaan in Groesbeek konden de twee overvallers door de politie worden aangehouden door de politie. Op de vraag of er slachtofferhulp is ingeschakeld, zegt Hans: “De politie heeft al een paar keer met Ellen gebeld. Overigens waren het twee blanke jongens die Nederlands spraken, zij hebben geen geld buitgemaakt”, aldus Hans. Hij laat weten na zo’n gebeurtenis een heel ander mens is geworden. Ik heb de camerabeelden van ons en die van de politie gezien en dat waren de twee overvallers. Zowel Hans als Ellen danken alle mensen die hen te hulp hebben geschoten.

Uitgelicht

Digitale krant