Afbeelding

Dodenherdenking in Overasselt

Algemeen

OVERASSELT - Door het slechte weer vond de jaarlijkse dodenherdenking dit jaar niet zoals gebruikelijk bij het monument bij Overasselt plaats, maar in de kerk van de H. Antonius Abt in Overasselt. 

Vooraf was er een mooie, ingetogen oecumenische herdenkingsdienst, voorgegaan door pastor Yves Mambueni Makiadi en dominee Hermen Kroesbergen met medewerking van Rob Engels, viool/blokfluit en Selma Peters, piano. 

Het jaarthema was: ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’. Het was een drukke, maar intieme viering, met daaropvolgend verschillende sprekers, waaronder burgemeester Joerie Minses en Hennie Klaassen.
Zij vertelden over het belang van vrijheid en van het blijven vertellen over het verwerven van deze vrijheid. Ook werden gedichten voorgedragen en bloemstukken gelegd. Het overvendelen gebeurde door de gildes van Overasselt en Nederasselt.
Het klarinettenensemble ‘Mooi van hout’ verzorgde de muzikale omlijsting en de taptoe werd geblazen door Bram van Haren. Na afloop verliet eenieder in stilte de kerk en was er een nazit in het Verenigingsgebouw te Overasselt.

Uitgelicht

Digitale krant