Start crowdfunding Mariakapel Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - De Mariakapel bij de Cosmas en Damianuskerk in Groesbeek is toe aan een grondige opknapbeurt. Deze kapel bestaat sinds het jaar 2000 en voorziet in een grote behoefte.

Dagelijks wordt de kapel druk bezocht voor het opsteken van een kaarsje, om te bidden, of om tot rust te komen. Er komen ook veel mensen die geen kerkganger zijn, en mensen van buiten Groesbeek, zoals Vierdaagse-wandelaars.
Tot nu toe hebben parochianen 5.600 euro beschikbaar gesteld voor het opknappen. Er is nog 12.500 euro nodig. Daarom wordt de geldwerving nu verbreed. Het geld is nodig voor het restaureren van het Mariabeeld, het schoonmaken van de muren (kwartsverflaag verwijderen), stucwerk, schilderwerk, vervangen leidingen, en verbeteren van de verlichting.

Om het benodigde geld bij elkaar te krijgen wordt maandag 13 mei om 10.00 uur het officiële startsein gegeven voor de crowdfunding.

Kosteres Rikie Straatman, die in het jaar 2000 de initiatiefnemer was voor deze kapel, zal dan bij de kapel een symbolische druk op de knop geven. Ze zal dan ook vertellen over de totstandkoming van de kapel, in samenspraak met destijds pastoor Jan van Gestel. Tevens zal ze de vele boekjes tonen die sinds 2000 volgeschreven zijn met gebeden en wensen. En voor deze gelegenheid zal een grote rode loper uitgelegd worden. Hierbij zullen ook pastoor Aloys van Velthoven, diaken Peter Pot, pastoraal werkster Joke Huisintveld en parochianen aanwezig zijn.

Zie de ‘doneerknop’: via de website van de parochie.

Uitgelicht

Digitale krant