Onthulling speciaal logo startsein van activiteiten Basisschool De Grote Lier in Molenhoek vijftig jaar

Algemeen

MOLENHOEK – Met de onthulling van een speciaal logo op donderdag 1 oktober staat basisschool De Grote Lier in Molenhoek stil bij het gouden jubileum van de school. Deze school werd officieel geopend op 1 oktober 1970, nadat de leerlingen vanaf het begin van het schooljaar (10 augustus 1970) al klassen in gebruik hadden genomen.


Destijds ging de school met twaalf klassen en 260 kinderen in Molenhoek van start. In de kinderrijke periode reikte het leerlingenaantal zelfs tot 400 kinderen om nu met het afnemend aantal geboortes - weer terug te zijn bij het beginniveau; twaalf groepen en circa 260 kinderen.


Feestcommissie
Een speciale feestcommissie is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen van de festiviteiten. Dat betreft uiteraard de samenstelling van het feestprogramma als ook het verwerven van sponsorbijdragen om de activiteiten te kunnen financieren. Activiteiten die voor dit schooljaar al op de rol staan zijn onder andere een fototentoonstelling, gezinsfietstocht, een zelf gemaakte schoolfilm, schoolreisje en afsluitende feestweek.


Herinneringen
Naast de huidige schoolkinderen, leerkrachten en ouders komen ook oud-leerlingen, oud-medewerkers alsmede de inwoners van Molenhoek bij het jubileum aan bod. Velen zullen zich op de een of andere manier met De Grote Lier verbonden voelen en zeker met de fototentoonstelling zullen zij herinneringen kunnen ophalen.

Uitgelicht

Digitale krant