Enkele teams bezig in het spellencafé.
Enkele teams bezig in het spellencafé. Foto: Gerrit Gerrits

ENPS wint eerste Kroeglopers-schaaktoernooi in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Afgelopen zondag werd het eerste Kroeglopers-schaaktoernooi gespeeld. Gestart werd bij Eten en Drinken. Schaakviertallen speelden in zes rondes tegen elkaar, waarbij steeds werd gewisseld van kroeg. Zo werd de schaakstrijd onder het genot van een drankje geleverd.

Drie Amsterdamse teams waaronder het winnende team ENPS en de Schaakgodinnen vochten tegen drie Nijmeegse, drie Groesbeekse en één Beuningse viertal. De aanmoedigingsprijs ging naar het Hobbelpaard, dat vooral bestond uit schakers en schaaksters die gewoonlijk thuis online de koning van de tegenstander proberen te vangen. 

Het hoge niveau van de clubspelers was nog iets teveel voor hen, wellicht het volgend jaar beter. De vijf deelnemende kroegen waaronder het pas geopende spellencafé Het Vrolijke Bodje, waren tevreden en zij waren goede gastheren. De schakers waren enthousiast vanwege de goede organisatie en de spannende strijd. 

Bij café De Comm werd de dag afgesloten en was er voor ieder een prijsje. Geproost werd op de onlangs overleden jeugdleider van de Groesbeekse schaakvereniging Pion Paul Nillessen, een van de initiators van dit toernooi.
Dank was er aan Ronald Post, de Groesbeekse Amsterdammer, die ook de bridgesport voor ouderen in Berg en Dal promoot en zich heeft aangesloten bij de organisatie door Pion.

Uitgelicht

Digitale krant