Afbeelding

Rust straalt je tegemoet op landgoed Den Heuvel Groesbeek

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK - Veel Groesbekers en grensbewoners kennen landgoed Den Heuvel van de boerenwinkel op het prachtig gelegen landgoed met een lange oprijlaan langs de Wylerbaan in Groesbeek. In 1924 begon vader Jan Daamen met een akkerbouw- en fruitbedrijf en dat werd 45 jaar geleden overgenomen door zijn zoons Jan Willem en Herman.

De twee broers hebben ervoor gezorgd dat hun boerderijwinkel in de loop der jaren een begrip is geworden in de regio. Naast de verkoop van de eigen producten zoals appels, peren, pruimen en aardappelen zijn er ook streekproducten te koop, vers en tegen een eerlijke prijs. Een bijzonder product is de eigen gemaakte appelsap geperst uit de elstar appels van de eigen fruitgaard.

De gebroeders Daamen waren in 1971 een van de eerste die een boerencamping op hun landgoed realiseerden en niet zonder succes. De mensen – afkomstig uit het hele land - komen hier voor de rust en dat kunnen ze hier vinden, aldus Jan Willem en Herman. Er is plaats voor 25 caravans en tenten, die een uitzicht hebben over een gedeelte van Groesbeek, het Duitse Kranenburg en niet te vergeten het Reichswald.

Ook is er voor de kinderen die op de camping verblijven een speeltuintje ingericht. Alle kampeerders kunnen er volgens Jan Willem en Herman niet over uit dat het hier in de omgeving zo heuvelachtig is en als ze terugkomen hebben ze in veel gevallen een e-bike aangeschaft, en ze blijven terugkomen.

Uitgelicht

Digitale krant