Nieuwe pelgrimsroute Karl Leisner wordt grensoverschrijdende verbinding

Algemeen

GROESBEEK – Op zondag 17 maart wordt er een grensoverschrijdende verbinding gelegd tussen Kleve en Groesbeek. Op liefst negen plaatsen wordt dan stilgestaan bij het leven en het werk van de Zalige Karl Leisner. Deze Karl Leisner Pelgrimsroute kan worden uitgevoerd als toerist, maar ook als gelovige door er een noveen aan te verbinden.

Op negen plaatsen komt er een bord te staan waar Karl Leisner persoonlijk is geweest. Zij geven samen met de Nederlands- en Duitstalige brochure en bijbehorende kaart inzicht in het leven van Karl Leisner. De plaatsen die aangedaan worden zijn:
1- Het ouderlijk huis van Karl Leisner aan de Flandrische Strasse 11 in Kleve, is nu een informatiecentrum.
2 - Het Stein Gymnasium in Kleve.
3 - De Sankt Peter und Paul kirche in Kranenburg.
4 - Grensovergang Wyler.
5 - Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 (in het nieuwe museum wordt een speciale plek
ingericht voor Karl Leisner).
6 - De Karl Leisner Mariakapel in Groesbeek.
7 - De Mariakapel in de Cosmas en Damianuskerk aan de Pannenstraat in Groesbeek.
8 - Het WOII-infobord waar zijn kindervakantiekamp is geweest aan de Knapheideweg in Groesbeek.
9 - De Stiftkirche in Kleve.

Drie bussen zullen op zondag 17 maart voor het eerst deze route maken waarin zitting hebben mensen van Zonnebloem Groesbeek, senioren uit Kranenburg en het Franziscushaus in Kleve. In tweede bus Sank Cäcillienchor uit Wyler, die op diverse plaatsen liederen zullen zingen die ook door Karl Leisner gezongen werden. In de derde bus nemen genodigden zitting.
Brochure en kaart zijn gratis te verkrijgen, zodat mensen het hele jaar door de route per bus /auto/ fiets of te voet kunnen afleggen.

Uitgelicht

Digitale krant