(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Belangstelling voor leerwerktraject Gasterij 't Groeske

Algemeen

GROESBEEK – Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur was er een open dag in Gasterij 't Groeske aan de Stationsweg in Groesbeek.

Deze open dag was speciaal bedoeld voor mensen met een afstand op de arbeidsmarkt. Tussen de 15 en 20 bezoekers van de open dag hebben zaterdag belangstelling getoond en hebben een rondleiding gekregen in de gasterij met als hoofdzaak de keuken. Bij de Gasterij 't Groeske zijn diverse mogelijkheden om een leertraject te volgen. Zo kunnen de belangstellenden zich persoonlijk ontwikkelen. Werkervaring opdoen, werknemersvaardigheden leren en niet in het minst leren door in de praktijk te werken. De mensen hebben kennis gemaakt met de werkbegeleiders Lotte Hofmans en Maartje Ludriks (arbeidscoach en opleidingsdeskundige). De kandidaten kunnen terecht in de horeca (keuken en bediening), facilitair (schoonmaak en logostiek) en groen (in het prachtige park van Mariendaal of de moestuin).

Sinds kort is er ook een milieudienst, waar de bewoners van de appartementen gebruik van kunnen maken. "Wij kunnen nog zo'n twintig werknemers gebruiken", laten Lotte en Maartje weten. Of die de open dag heeft opgeleverd durven beiden niet te zeggen, maar er is belangstelling en dat is al veel waard.

Uitgelicht

Digitale krant