DVSG-Niftrik: beide verliezers

GROESBEEK - DVSG speelt vandaag thuis tegen Niftrik dat qua punten gelijk staat. In de 7e min krijgt Tim Nillessen een diepe pass door het centrum. Hij loopt prima en lobt de bal over de keeper en zet DVSG op 1-0. Daarna is het DVSG dat verschillende kansen krijgt maar niet tot scoren komt.

In de blessuretijd van de 1e helft weet Niek Derksen alsnog de 2-0 te scoren. Bevrijdend voor DVSG en hem zelf. Na de rust is Niftrik fanatieker wellicht door wissels en andere spelwijze. Feit is dat na 3 min een verkeerde aanname achterin bij DVSG leidt tot de 2-1 stand. DVSG is zoekende en heeft geen controle meer over de wedstrijd en komt even later goed weg met een schot tegen de paal. Als toeschouwer voel je dat het steeds meer dreigt mis te gaan en als er een penalty wordt gegeven scoort Niftrik de 2-2 gelijkmaker. DVSG probeert het ritme terug te vinden, maar Niftrik scoort in de 74e min de 2-3 zelfs. Nu wordt het wel een heel moeilijke opgave voor DVSG. Voetballend wil het niet meer lukken. De 3-3 van DVSG valt uit een corner die Niek Derkse scoort in de 80e min. Iedereen voelt dat de wedstrijd nog niet gelopen is. In de 83e min is het echter Niftrik dat de 3-4 scoort.

DVSG wisselt, waaronder Frank Verstege die vandaag zijn debuut maakt in DVSG-1. Hij levert meteen een schot af dat net voor langs gaat. De scheidsrechter telt 7 min blessuretijd bij en in de laatste minuut krijgt DVSG nog een penalty mee. Ruben Nillessen scoort hieruit de 4-4 gelijk maker. Niftrik is boos omdat zij zich bestolen voelen en DVSG is teleurgesteld dat een 2-0 voorsprong werd weggeven. Beide teams voelen zich echter verliezer vandaag.