Uitvoering van de jeugdplay inn.
Uitvoering van de jeugdplay inn. Foto: vereniging

Jeugd Play-Inn bij Muziekvereniging Vlijt en Volharding Heumen groot succes

Algemeen

HEUMEN - Zondag 17 maart organiseerde Muziekvereniging Vlijt en Volharding een play-in voor jonge hafabra muzikanten. Steeds minder kinderen muziek gaan maken, een zorgelijke ontwikkeling. Want als kinderen geen instrument leren spelen dan wordt het stil in onze dorpen. En dat willen we niet! 

“Als muziekvereniging willen we daarom graag een steentje bijdragen om jonge muzikanten te blijven stimuleren en enthousiasmeren om samen muziek te maken. Daarom organiseerde muziekvereniging Vlijt en Volharding deze jeugd Play-inn.”

Er hadden zich liefst 75 leerlingen aangemeld van 13 verschillende muziekverenigingen uit de wijde omstreken. Van onder andere De Biltse Harmonie uit Bilthoven, muziekvereniging Aurora uit Driebergen, fanfare Wilhelmina Groesbeek, muziekvereniging Edelweisz uit Berg en Dal, St. Caecilia uit Middelaar en natuurlijk uit onze eigen gemeente van muziekvereniging Vlijt en Volharding uit Heumen.

“Onder de bezielende leiding van onze dirigent Marjolijn van der Lee verzamelde deze leerlingen zich om 10.00 uur in verenigingsgebouw Terp in Heumen. Tot 16.00 uur (met een pauze van 12.30 tot 14.00 uur) werd er gerepeteerd om de 6 te spelen stukken in te studeren.” 

In de pauze volgde een wandeltocht door Heumen naar de boerderij van bestuurslid Emmy Bouwman, alwaar de lunch genuttigd werd en de jeugd kon genieten van de schapen. Precies om 16.15 uur werd het concert geopend, waarna de zes ingestudeerde stukken werden uitgevoerd. En dat voor een geheel gevulde zaal met circa 200 toeschouwers. Al met al een zeer succesvol evenement, waar muziekvereniging Vlijt en Volharding met trots op kan terugkijken.

Uitgelicht

Digitale krant