Beide auto's zwaar beschadigd op ongevalskruising op De Horst.
Beide auto's zwaar beschadigd op ongevalskruising op De Horst. Foto: Joop Verstraaten

Weer raak op ongevalskruising in De Horst

Algemeen

DE HORST – Op de kruising Cranenburgsestraat -Reestraat en Boersteeg zijn woensdagmorgen 10 april twee auto’s door een voorrangsfout op elkaar gereden. De bestuurster van een auto een inwoonster uit Groesbeek kwam met haar auto op de kop in de sloot terecht terwijl het slachtoffer met haar hoofd in de natte sloot terecht kwam. 

Buurtbewoners en passanten hebben het slachtoffer – nadat ze de auto recht geduwd hadden – uit haar benarde positie bevrijd in afwachting van de gealarmeerde ambulance. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De bestuurder van de andere auto een man uit Duitsland is met de schrik vrijgekomen. Hulpverlenende instanties kwamen snel ter plaatse. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen, maar is later weer afgezegd. Volgens getuigen is de bestuurder van de Duitse auto uit de richting van Groesbeek gekomen en heeft daarbij geen voorrang verleend aan de auto van het slachtoffer die vanaf de Reestraat de kruising wilde oversteken. 

Beide voertuigen werden zo zwaar beschadigd dat ze door een bergingsbedrijf moesten worden afgesleept. Buurtbewoners maken zich zorgen dat er niets gedaan wordt aan deze gevaarlijke kruising. Moeten er eerst doden vallen, lieten zij woensdagmorgen wat geïrriteerd weten.

Uitgelicht

Digitale krant