Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Henk zittend achter hem zijn redders van links naar rechts: Theo Peters, Nicole Schook-Langens en Inge van Bebber.</p>

Henk zittend achter hem zijn redders van links naar rechts: Theo Peters, Nicole Schook-Langens en Inge van Bebber.

(Foto: Joop Verstraaten)

Henk Thijssen is zijn redders dankbaar

GROESBEEK – De 65-jarige Henk Thijssen uit de Breedeweg heeft zijn leven te danken aan zijn collega de 60-jarige Theo Peters eveneens uit Groesbeek en de twee kapsters van Haarfijn Nicole Schook -Langens en Inge van Bebber. 

Henk was dinsdagmorgen 12 april in een appartement aan de Dorpsstraat afwerkwerkzaamheden aan het verrichten. Henk ging plotseling zitten en viel vervolgens achterover en bleef roerloos liggen. Zijn collega Theo bedacht zich geen moment en begon te reanimeren en riep naar de kapsters of die 112 wilde bellen. Ook de beide dames kwamen Theo helpen met reanimeren in afwachting van de hulpverlenende instanties. 

Als eerste arriveerde de politie die zeer snel ter plaatse waren, gevolgd door een team van de Brandweer en daarna de ambulances. Die instanties hebben het reanimeren overgenomen van Theo, Nicole en Inge.

Henk werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Radboud UMC waar geconstateerd werd dat Henk een hartstilstand had gehad en met spoed werden er twee stans gezet. Henk is daarna vier dagen in slaap gehouden waarna hij is overgebracht naar het Canisius Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen.
Toen Henk wakker gemaakt werd vroeg hij zich af wat hij in het ziekenhuis deed, ondanks dat hij veel fietst en gewandeld.” Henk moet er niet aan denken dat het gebeurd was als hij alleen thuis was geweest, dan had ik het niet meer na kunnen vertellen”, daarvan is Henk overtuigd. Henk heeft twee zoons en een zoon en schoondochter. Zij hebben laten weten een reanimatiecursus te gaan volgen nadat dit gebeurd is. “Nogmaals ik ben mijn redders enorm dankbaar, zonder hen had ik hier niet meer gestaan.”

Meer berichten