Burgemeester bij diamanten paar Hagenbeek-Lit.
Burgemeester bij diamanten paar Hagenbeek-Lit. Foto: Peter Hendriks

Rudy Hagenbeek en Vera Lit uit Millingen 60 jaar getrouwd

Algemeen

MILLINGEN – Het echtpaar Hagenbeek-Lit uit Millingen is woensdag 24 april 60 jaar getrouwd. Rudy (84) en Vera (79) hebben elkaar als schooljeugd leren kennen in Manokwari in Nieuw-Guinea. Tijdens de diverse uitstapjes van de school hebben ze elkaar pas goed leren kennen.

In 1961 moest Rudy door de oorlog naar Nederland en kwam in Amsterdam terecht terwijl Vera een jaar later in Ellecom aankwam. Rudy trok de stoute schoenen aan en zocht Vera in Ellecom op. Vanaf dat bezoek kreeg het stel twee jaar verkering en gingen in Eindhoven trouwen, waar Rudy op het belastingkantoor werkte. Ze hebben er toen 5 jaar gewoond in Son en Breugel. Hierna hebben ze gewoond in Heemskerk, Deventer en tenslotte in 1977 kwamen ze in Millingen aan de Rijn terecht, waar ze nog steeds wonen. In al deze plaatsen heeft Rudy bij notaris kantoren gewerkt, het langste bij notariskantoor Van der Heijden in Beek waar hij tot zijn pensioen heeft gewerkt. 

Vera heeft de kinderen totdat ze naar het voortgezet onderwijs gingen gezorgd en werkte daarna 27 jaar bij het Kandinsky College het voormalige Elshofcollege in Hatert op personeelszaken. Op haar 60ste vond Vera het wel welletjes en ging samen met Rudy genieten. Ze hebben de halve wereld afgereisd, in het begin met de kinderen en later samen. 

Het stel heeft 3 kinderen gekregen 2 dochters en 1 zoon, 4 klein- en 3 achterkleinkinderen waar beiden erg trots op zijn. De hobby’s van Rudy waren naast tuinieren, zich verdiepen in personen– en familierecht, terwijl Vera naast zwemmen en lezen ook samen met Rudy de tuin heeft bijgehouden. Burgemeester Slinkman heeft het diamantenpaar een bezoek gebracht.

Uitgelicht

Digitale krant