Burgemeester bij diamanten paar Van de Ven-Reiniers.
Burgemeester bij diamanten paar Van de Ven-Reiniers. Foto: Peter Hendriks

Theo en Thea van de Ven-Reiniers 60 jaar getrouwd

Algemeen

GROESBEEK - Theo (84) en Thea (81) van de Ven-Reiniers zijn op woensdag 24 april 60 jaar getrouwd. In augustus 1962 kocht Theo een Henkel scooter en ging met zijn broer Jan een toer maken. In Wellerlooi zagen ze dat er wat te doen was en gingen poolshoogte nemen en daar bleek dat er een gezellige dansmiddag aan de gang was. 

Theo zijn oog viel al direct op Thea en vroeg haar ten dans. Een oude vriend van Thea zag het gebeuren en liet Theo weten dat Thea van hem was, maar dat deerde Theo niet. Later op de middag had Theo het zover dat hij Thea op de scooter naar huis bracht in Well en liet zijn broer Jan maar even bij de tent wachten. 

Vanaf die middag hebben ze 2,5 jaar verkering gehad en zijn daarna getrouwd en in Middelaar gaan wonen, later in Cuijk en vervolgens in de ouderlijke woning van Theo aan de Wylerbaan in Groesbeek. Theo was bij de grens in Wyler inklaarambtenaar, wat hij 3 jaar gedaan heeft. Vandaar heeft Theo gewerkt als boekhouder bij Willem Smit in Nijmegen en is later 35 jaar werkzaam geweest bij Homburg in Cuijk als chef administratie. 

Thea heeft in de gezondheidszorg gewerkt in de omgeving van Gennep. Later heeft Thea breiles gegeven op elektrische breimachines en heeft tot haar 58ste bij diverse reclamebureaus gewerkt. Het stel heeft 2 zoons en 1 dochter en 8 kleinkinderen.
De hobby’s van beiden zijn tuinieren, fietsen en wandelen, terwijl Thea ook graag leest. Burgemeester Slinkman heeft woensdagmiddag het diamanten paar gefeliciteerd.

Uitgelicht

Digitale krant