DVSG speelt steeds volwassener

GROESBEEK - DVSG speelde zondag 28 april uit tegen Aquila en het is duidelijk dat er gewonnen moet worden om nog mee te doen voor kans op nacompetitie.

Na een paar dagen feesten altijd weer verassend hoe DVSG er voor staat. En ditmaal is het heel goed. In de eerste minuten krijgt Tim Nillessen 2 goede kansen, maar de keeper van Aquila pakt de ballen goed.  DVSG blijft veel in balbezit en het is dan ook terecht dat in de 18e min de 0-1 valt. Uit een bijna afgeslagen corner, belandt de bal toch weer in de 16 meter. Ivo van de Horst aarzelt niet en schiet meteen en scoort de eerste goal.

Wonderlijk voetbalt DVSG niet makkelijker na deze goal en de echt doelrijpe kansen zijn spaarzaam ondanks het vele balbezit.

Na rust is het Aquila dat meer naar voren voetbalt en DVSG tot meer verdedigen dwingt. Het wordt nu een wedstrijd met veel lange ballen naar voren van beide partijen. De stevige wind doet ook een duit in het zakje wat betreft het verder kunnen voetballen na zo’n lange bal. Uiteindelijk is het in de 2e helft een gelijk opgaande wedstrijd. En in de slotfase is het Aquila dat echt voor een resultaat speelt. DVSG verdedigt doet en dit gebeurt ook al in de voorste linie. Vandaag heeft een steeds volwassener voetballend DVSG de overwinning over de streep getrokken. De wisselspelers waren vandaag ook goed en brachten wat DVSG nodig had om te winnen. Een echte volwassen teamprestatie. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan om het seizoen heel goed te kunnen afsluiten.

Op 12 mei thuis tegen SCD’33 en op 20 mei uit tegen UHC.