Afbeelding
Foto: RepairtCafé Groesbeek

RepairCafé Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - Op zaterdag 11 mei van 13.00-15.00 uur is er weer een RepairCafé  in Inloop Op de Paap, Op de Paap 1, Groesbeek.

In het RepairCafé staan de vrijwilligers klaar voor reparaties aan huishoudelijke apparaten, computers en fietsen, maar ook voor verstelwerk. Bij huishoudelijke apparaten valt te denken aan koffiezetapparaten (Senseo!), stofzuigers, strijkijzers, maar ook aan audioapparaten zoals cassettedecks en platenspelers.

Ook zijn er vrijwilligers met verstand van computers en telefoons. Men kan bij hen terecht met vragen over de werking van uw smartphone, tablet, laptop of ‘ouderwetse’ desktop. Daarnaast zijn er vrijwilligsters die achter de naaimachine klaar zitten om verstelwerk te doen en is er een fietsenmaker.

Bij binnenkomst wordt men ingeschreven en krijgt men een reparatiebon met een volgnummer. Per reparatiebon kan slechts één artikel worden ingeschreven. Heeft men meerdere reparaties, dan moet men zich na de eerste reparatie weer opnieuw laten inschrijven voor de volgende.
De reparaties worden kosteloos uitgevoerd, met een gepaste vergoeding voor de gebruikte onderdelen en een vrijwillige bijdrage aan het RepairCafé.

Ook zonder kapot apparaat bent u welkom om eens te komen kijken en een kopje koffie te drinken. In het RepairCafé van zaterdag 13 april zijn 25 reparaties verwerkt, van rollator tot föhn tot laptop en van tafelllakens tot espressoautomaat.

Samenwerking RepairCafé en DuurzaamheidsCafé: Jammer genoeg is er  deze keer géén energiecoach aanwezig. Bij de laatste RepairCafés was het vooral in het begin erg druk. Wilt u lang wachten vermijden, kom dan wat later.

Uitgelicht

Digitale krant