Zestienjarige Dirk Wollenberg komt als kankerpatiënt in actie "Een biertje minder en steun het VOKK'

Algemeen

GROESBEEK – Het begon een jaar geleden toen de nu zestienarige Dirk Wollenberg last kreeg van zijn been dat gepaard ging met steken. Dirk ging hiermee naar de dokter die in eerste instantie dacht aan groeipijn of dat er een lengteverschil in zijn benen zou zitten. Omdat de pijn bleef aanhouden werd gedacht aan hernia. Echter na een bezoek aan het ziekenhuis UMC Radboud waar een scan werd gemaakt kwamen de artsen met het verschrikkelijke nieuws: Dirk heeft een tumor in zijn onderste ruggenwervel.

Het gaat om de zeldzame vorm van kinderbotkanker (Erwing-Sarcoom. Acute behandeling bleek noodzakelijk en Dirk werd nog dezelfde avond dat hij het slechte nieuw te horen had gekregen opgenomen in het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Vervolgens werd er een Portacath geplaatst, waarna de volgende dag zijn eerste Chemokuur volgde. Dirk was hier erg ziek van en besloot geen vrienden en familie op bezoek te laten komen.

Gelukkig knapte hij hier snel van op en mocht de dag voor kerst naar huis. Nu heeft Dirk een jaar lang om de drie weken een chemokuur. Dirk is vastbesloten om tegen deze ziekte te vechten en daarbij zijn carnaval niet wil laten bederven. De dag van de carnavalsoptocht in Groesbeek zondag 15 februari is tevens de Wereld Kinderkankerdag.

Dirk doet een beroep op alle carnavallisten om een kleurig armbandje te dragen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de bestrijding van kinderkanker. De actie is bedoeld om gezinnen die net zoals ons gezin te maken krijgen met kanker heeft het VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker). Deze vereniging steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen. Ze zijn er niet alleen tijdens de behandeling maar ook daarna. Dirk hoopt dat velen het kleurige armbandje zullen dragen met carnaval, voor twee euro steun je de vereniging. Dirk gaat op carnavalszondag met zijn gezin (moeder Hannie met vriendinnen nabij café De Comm ) en Dirks carnavalsclub CV 't Get Nie Mer verkopen onder het slogan 'Een biertje minder, en steun het VOKK'. Inmiddels is er een run ontstaan op de polsbandjes in Groesbeek en wijde omgeving.

Uitgelicht

Digitale krant