Afbeelding

Donatie spierziekte van Duchenne

Algemeen

REGIO - Namens de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Groesbeek-Millingen-Ubbergen, overhandigde Maria Leenders van der Haghen een waarde cheque van liefst 5000 euro aan Marcel van de Vorst en Rob Krebbers. Marcel en Rob fietsen met hun mountainbike, als Duchenne Heroes, voor het goede doel: de strijd tegen de spierziekte van Duchenne.

Elke mountainbiker zal een sponsorbedrag van 2500 en inschrijfkosten van 395 euro bij elkaar moeten verzamelen. De opbrengst van de Duchenne Heroes gaat naar onderzoek naar deze wrede spierziekte. Sponsoring is nog altijd mogelijk, raadpleeg hiervoor de website: www.duchenneheroes.nl.

Deze gulle gave werd mogelijk doordat de stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Groesbeek-Millingen-Ubbergen ophoudt met hun bestaan en daar er nog voldoende geld in hun kas bleek te zitten, kozen voor meerdere goede doelen.

Op zondag 17 september start deze zware toer. Voor de 12e keer gaan dan 338 Duchenne Heroes van start in Saarland, Duitsland. De Duchenne Heroes fietsen in een loodzware tocht via Luxemburg en België naar Nederland. De helden fietsen voor Duchenne-patiënten 700 kilometer in zeven dagen door vier verschillende landen om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ernstige spierziekte.
Ook dit jaar doet de mountainbikegroep Mudhunters4Duchenne, Marcel en Rob, weer mee. Hun boegbeeld is Roy Leenders uit Groesbeek. Roy lijdt aan de spierziekte van Duchenne en zit vanaf zijn tiende levensjaar in een rolstoel. De mountainbikers zullen zich vanaf 17 september in het zweet en modder gaan werken voor de Duchenne-patiënten.

Uitgelicht

Digitale krant