Logo gemeentenieuwsonline.nl

R-chestra in Historische kerk Groesbeek 10 oktober a.s. Muziek van alle windstreken

GROESBEEK - Op zaterdagavond 10 oktober verzorgt de wereldmuziek-groep R-chestra een levendig concert in de Historische Kerk aan de Groesbeek, Kerkstraat 18 in Groesbeek.

Het Nijmeegse sextet R-chestra speelt muziek van overal vandaan, vanuit een onbevangen verbinding tussen het oude en nieuwe, tussen oost en west, noord en zuid. Hoe kan het, dat we geraakt worden door muziek uit een samenleving en cultuur, die ons op het eerste gezicht volkomen vreemd is? R-chestra gelooft, dat er veel meer overeenkomsten dan verschillen tussen culturen zijn. Soms komt het materiaal van ver, soms ligt de inspiratie om de hoek.

De groep bestaat uit Johnny Rahaket (viool/zang), Lucien Matheeuwsen (bas/basgitaar), Henk Wanders (percussie), Gerie Daanen (toetsen), Frans van Geffen (fluit/saxofoon) en Pieter Klaassen (gitaar0.

Naast de vele concertreizen in binnen- en buiten Europa, verleende de groep diverse malen haar medewerking aan tv- en radioprogramma’s bij onder andere Barend & Van Dorp, Reiziger in Muziek, Vrije Geluiden en De wandelende Tak. De groep speelt regelmatig samen met gerenommeerde gast-musici uit het buitenland.

Het concert wordt in twee tijdsdelen gegeven;  om 19:30 uur en om 21:00 uur. De entree bedraagt vijftien euro per persoon. Reserveren is noodzakelijk, evenals het strikt in acht nemen van de Covid-19 regels door iedereen.

Kaarten zijn te bestellen op de website: www.ikbenaanwezig.nl  Bestel tijdig want het aantal plaatsen is door Covid-19 maatregelen beperkt. Er zal geen pauze zijn en geen drankje na afloop. Ondanks de sobere sfeer die door de virus-maatregelen worden bepaald, belooft het een vlammend en klankrijk concert te worden.

Uw aanwezigheid bij het concert is alleen verantwoord als: U de afgelopen 24 uur of geen van deze klachten hebt of hebt gehad: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celcius); Geen huisgenoot/gezinslid hebt met koorts of benauwdheidsklachten; U de afgelopen 14 dagen geen contact heeft gehad met iemand met coronaverschijnselen.

Meer berichten