Meehelpen bij de Nationale Herdenking op de Dam

Algemeen

MIDDELAAR - Op 4 mei ben ik een van de 86 scouts en zeekadetten die op 4 mei meehelpen aan de Nationale Herdenking op de Dam. 

Onze taken op die dag zijn het aanreiken van de herdenkingskransen, het begeleiden van genodigden, het hijsen van de vlaggen rond het monument, het in bewaring nemen van bloemstukken en het aanreiken van bloemen aan het publiek voor het defilé.

Ik ben Florianne Bagchus en ik ben lid van Waterscouting Phileretmai in Middelaar. Op 4 mei is het mijn taak om een van de herdenkingskransen aan de mensen die de kransen bij het monument plaatsen aan te reiken. Er worden tien kransen gelegd, waarvan ik er één aanreik. Ik draag deze krans ook vanuit De Nieuwe Kerk naar het Monument.
Om ons op de taken voor te bereiden hebben we begin april een voorbereidingsweekend en op 20 april een informatiedag gehad.

Tijdens het voorbereidingsweekend zijn we naar het Vrijheidsmuseum en de Canadese begraafplaats in Groesbeek geweest. Op zaterdagavond was er een theatervoorstelling over verschillende situaties tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook was er iemand van stichting Herkenning van nazaten van NSB-leden.  

“Tijdens de informatiedag in het Gouvernement aan de Maas op 20 april hebben we onder andere onze taken geoefend en geluisterd naar een van de kransleggers op 4 mei, Bert Woudstra.
Door de voorbereiding weet ik hoe belangrijk het is om te herdenken en besef ik dat het bijzonder is om een taak te hebben bij de Nationale Herdenking.”

Uitgelicht

Digitale krant