Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Natuurgebied De Gebrande Kamp, onderdeel historiewandeling 25 september 2022.&nbsp;</p>

Natuurgebied De Gebrande Kamp, onderdeel historiewandeling 25 september 2022. 

(Foto: Theo van Brunschot)

Historiewandeling: ‘Wandelen met Verhalen’

PLASMOLEN - Op zondag 25 september vindt de volgende wandeling  ’Wandelen met Verhalen’ van 2022 in de omgeving van Plasmolen en Middelaar plaats. De wandeling, met gids, gaat door de directe omgeving van Middelaar en het natuurgebied De Gebrande Kamp.

Deze keer wordt het een historiewandeling maar in ieder geval óók met prachtige, on-Nederlandse uitzichten op de Sint-Jansberg en de Mookerheide. We gaan op zoek naar de reden waarom ooit, lang geleden, de eerste mensen zich in onze streken vestigden. Waar leefden onze voorouders van? Waar verdienden vroegere generaties in dit gebied hun brood mee? En wat is daarvan nu nog terug te vinden in het landschap?
Ook zien we waar de inwoners van dit gebied in tegenwoordig tijden hun inkomen uit halen en hoe dat in de loop van decennia veranderd is. Zo ontdekken we een beetje meer wat zich in de afgelopen eeuwen allemaal heeft afgespeeld in en rond onze dorpen. Kortom opnieuw een mooie maar ook leerzame wandeling met allerlei verhalen over de veelzijdige cultuurhistorie van onze directe omgeving.

Wil je meer weten over de boeiende geschiedenis van deze streek en tegelijkertijd genieten van fantastische vergezichten, wandel dan mee. De wandeling van ongeveer 7,5 kilometer start om 11.00u. bij het oude VVV-kantoor aan de Witteweg nummer 10 (naast De Pannekoekenbakker) in Plasmolen en duurt tot ongeveer 13.30 uur. De kosten bedragen vier euro per persoon.
Deze wandeling gaat ook door de ruige, natte Gebrande Kamp, dus goede schoenen aan! Aanmelden is wenselijk bij Theo van Brunschot, mobiel 06 20177917 of t_vanbrunschot@hotmail.com

Meer berichten