Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Koorleden luisteren aandachtig naar het dankwoord van Nico Schreurs.&nbsp;</p>

Koorleden luisteren aandachtig naar het dankwoord van Nico Schreurs. 

(Foto: H. Antonius Abtkerk)

Afscheidsviering Maldens Gemengd Koor

MALDEN - Op zondag 11 september was er in de H. Antonius Abtkerk in Malden een eucharistieviering waarin met dankbaarheid werd teruggekeken op de muzikale bijdragen, van het Maldens Gemengd Koor aan de weekendvieringen. Het koor bracht in die jaren meerstemmige muziek en volkszang ten gehore en in de Kerst- en Paastijd werden stemmige concerten gegeven.

Het koor werd opgericht in 1973 en had een hoog niveau bereikt. Dit bleek uit een door het koor georganiseerde (internationale) korendag in Malden en uit deelname aan diverse korenfestivals. Ook werden mooie cd’s opgenomen met muzikale hoogtepunten uit hun repertoire. Door een afnemend ledenaantal, mede door de gevolgen van corona, kon het koor niet meer voldoen aan haar eigen hoge standaard en werd het koor na bijna vijftig jaar opgeheven.

Tijdens de afscheidsviering was de voorganger pastoor Jos Geelen C.R.L. (studentenpastor aan de Radboud Universiteit Nijmegen). Nico Schreurs sprak een dankwoord namens de parochiegemeenschap en de koorleden ontvingen ieder een attentie. Henk Poos hield een toespraak namens het koor en memoreerde verschillende anekdotes.  

Na afloop was er gelegenheid voor een feestelijk informeel samenzijn onder het genot van koffie, thee, drankje en iets lekkers erbij.

De H. Antonius Abtkerk in Malden is nu op zoek naar mensen die de vieringen op de zaterdagavond muzikaal willen opluisteren. “Wilt u ook een muzikale bijdrage leveren (bij toerbeurt) meldt u zich dan vooral! E-mail: locatiemalden@h3eenheid.nl o.v.v. muziek. Meer informatie zie de website https://h3eenheid.nl/gemeenschappen/h-antonius-abt/.”

Meer berichten