DVSG speelt opnieuw goede eerste helft

DE HORST - DVSG speelde thuis tegen SCP, de nummer 2 van de ranglijst. SCP is een tegenstander die wij al hel lang niet meer zijn tegen gekomen in onze competitie.

DVSG gaat voortvarend van start en Sem Kamps lost in de 4e min al een goed en onverwachts schot op doel. Even later kan Sem over links doorkomen en schiet de bal binnenkant paal, maar levert het geen doelpunt op. SCP heeft duidelijk moeite met het spel van DVSG en komt pas na een kwartier ook met doelgerichte acties richting doel van DVSG. In de 28e min schreeuwt iedereen van SCP om een penalty, wegens hands, maar de scheidsrechter beoordeelt dit als aanschoten met de arm in een natuurlijke houding.

Twee minuten later is het DVSG dat uit een corner de 1-0 scoort. Uit de voorzet is het Dirk Thijssen die met het hoofd  de bal binnen knikt. DVSG had deze voorsprong allang verdiend, maar moet toch met maar een 1-0 voorsprong genoegen nemen met de rust.

Na de rust zakt DVSG steeds meer in en laat het SCP komen. Het is nu SCP dat veelal op de helft van DVSG voetbalt. DVSG komt maar een enkele keer onder de druk uit met een counter.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat in de 66e min de 1-1 gelijkmaker valt. Een voorzet kan door de keeper maar half verwerkt worden en in de rebound wordt de gelijkmaker gescoord.

DVSG zou nu toch echt weer aan het voetballen moeten gaan, maar komt er niet echt onder de aanvalsdruk van SCP uit.
Ook de wissels kunnen het spelbeeld niet keren. In de 82e min valt de 1-2. De keeper van DVSG beoordeelt een bal niet goed en kan de bal maar half keren en in de rebound is het alsnog raak.

Tim Nillessen valt nog in en of het daar aan ligt is niet duidelijk, maar wel duidelijk is dat DVSG in de resterende minuten nog een heus offensief ontketent. Maar in de kluts gaat de bal er niet in en uit een vrijetrap zit er nog net een voet tussen om scoren te beletten.

Helaas verliest DVSG vandaag weer en zal het op de ranglijst plaatsen inleveren. Opnieuw speelde DVSG vandaag met name in de eerste helft heel goed voetbal, maar verzuimde het toen de score op te voeren. Na rust kwam een mindere periode en ging DVSG onnodig onderuit. Het is nu zaak om volgende week uit tegen Nijmegen om 14.00 uur naast goed spel ook een resultaat te behalen.